Peršokti prie turinio

Iranas vs USA - Ormūzo sąsiauris

iranas usa persijos įlanka

Temoje atsakymų: 18

#1 OFFLINE   kiladila

Administrator

• Registruoti
  • AkisAkisAkisAkis
  • 702 Pranešimai:
  • MiestasVilnius

04 sausio 2012 - 01:56

Na pasidalinkite mintimis apie šią krizę.

Tiems kas nežino: Iranas grąsina smogti USA lėktuvnešiui jei šis sugrįš atgal į savo dislokacijos vietą persijos įlankoje, taip pat jie ketina blokuoti Ormūzo sąsiaurį dėl jiems įvestų sankcijų, ko pasekoje 20% pasaulio naftos nebegalėtu pasiekti vakarus.

Aš asmeniškai manau kad babajai tik loti garsiai moka, kaip rodo istorija. taip pat manau kad lėktuvnešis būtinai sugrįš atgal, o Iranas pabijos smogti, ir toliau svaidysis pareiškimais drąsiais kol vieną diena ateis ir jų eilė (Irakas, Afganistanas).

#2 OFFLINE   marius2010

• MiestasVilnius

04 sausio 2012 - 02:51

Na tais laikais kai JAV kariavo su Iraku ir Afganistanu - ji buvo stipriausia planetoj.Db JAV nėra piramidės smaigalį. Antra Iraną remia bent jau netiesiogiai( bet rems tiesiogiai , jei konfliktas taps realiais veiksmais-ginklais) Rusija ir Kinija. Nežinia kaip bus, bet tokie dalykai kelia JAV karinę plėtrą didikuotą Rytų Azijai

#3 OFFLINE   kiladila

Administrator

• Registruoti
  • AkisAkisAkisAkis
  • 702 Pranešimai:
  • MiestasVilnius

04 sausio 2012 - 02:55

Rusai ir Kinai nesikiš, jie niekada nesikišo net per WWII kam jiems kištis, geriau palauks kol nusilps USA po eilinio konflikto. šiaip skaičiai sako ką kitą USA pagal pajėgumą karinį vis dar pirmoj vietoj ir ne tik kad pirmoj bet jų nei kinai nei rusai kartu paėmus nepaimtu. Skolų turi daug, bet dar daugiau ginklų tuo tarpu pas kitus tokie ginklai kuriuos USA skaito kaip pasenusiais.

P.S. Kad nesikiš turėjau omenyje jog nekariaus atviro karo kas paprasčiausiai nelogiška būtu. Protestuos sakys kokie blogi bet nieko nedarys.

#4 OFFLINE   Giedrius

• MiestasKaunas

04 sausio 2012 - 04:17

Juokas ima iš to Irano. Karine prasme Iranas gali karščiuotis prieš vieną JAV lėktuvnešį, bet tikrai ne prieš JAV. Tegul dar tą vieną lėktuvnešį paima, tada žiūrėsim. Apskritai, lėktuvnešiai pavieniui neplaukioja, plaukioja su visa flotile. Jeigu jis ten vienas, tai gal jame nei naikintuvų nėra, gal siunčia kaip provokaciją a'la pradėkit karą, o mes tada jau išsiaiškinsim :D Aš asmeniškai manau, kad Iraną į vietą pastatyt jau seniai reikėjo. Kita vertus, nesinori, kad kaip visada "Vakarai" būtų vadinami "agresoriais", nesinori aukų ar karų, jei jų galima išvengti. Tačiau tokiai valstybei, kaip Iranas, aš tikrai nejaučiu pagarbos. Be to pačioms JAV vargu ar dar vienas karas būtų parankus finansine prasme, o rimtų partnerių jos kaip ir neturi. ES pajėgos apverktinos, nes normaliai prieš Gadafį susiorganizuot nepajėgė be JAV. Stipriausia NATO valstybė, esanti arti Irano, yra Turkija. Turkija yra viena stipriausių NATO narių karine prasme, pagal šiuos duomenis, trečioji po JAV ir DB. Tai galėtų būt didelė parama, bet aš abejoju ar turkija ryšis itin aktyviems veiksmais, greičiau prisidės logistiškai ir pan., bet ne fronte.

Dar atsiminkim, kad neseniai JAV buvo dislokavusi pajėgas abiejuose Irano šonuose: Afganistane ir Irake, todėl JAV turi puikias strategines pozicijas tokiam karui. Net jei beturi ten mažai karių, yra pakankamai išsianalizavusi to regiono reljefą ir kitus niuansus, žino logistikos kelius, gali greitai atkurti rekiamą infrastruktūrą.

Visa tai rašydamas suprantu, kad Iranas būtų gerokai imtesnis varžovas nei Irakas ar juo labiau Afganistanas. Tačiau prieš JAV jie tegali kariaut partizaninį karą, o teritorine prasme labai greitai pralaimės ir pats sąsiauris bus atlaisvintas savaičių laikotarpyje.

Šį pranešimą redagavo Giedrius: 04 sausio 2012 - 04:20

Tekstų vertimas anglų-lietuvių kalbomis:

TekstųVertėjas.lt

Kreditai nuo 50 iki 300 litų internetu (galimi individualūs pasiūlymai):

Mikrokreditai.lt

#5 OFFLINE   24bazar

Administratorius

• Registruoti
  • AkisAkisAkis
  • 370 Pranešimai:
  • MiestasKaunas

04 sausio 2012 - 04:33

nu ka as galiu pasakyti, su vakaryksciais savo kliedesiais iranas supalino mano forexo balansa:D o daugiau tai juokdariai jie. Tik kazkaip pasauliui labai baisu pasidare, kad grasina pulti :D
Krepsinis WEB Marketing Agency Forumas
www.gangsteriai.lt CS serveriai CS servai
Parduodu pildyk ir Extra, užpildau premija, padidinto tarifo sms skype: forexlt
Forex LT - brokerio atstovas, kuris nuo saves moka 4USD už suprekiautą lotą kiekvieną mėnesį

#6 OFFLINE   marius2010

• MiestasVilnius

05 sausio 2012 - 08:34

Rodyti pranešimą24bazar, 04 sausio 2012 - 04:33 , pasakė:

nu ka as galiu pasakyti, su vakaryksciais savo kliedesiais iranas supalino mano forexo balansa:D o daugiau tai juokdariai jie. Tik kazkaip pasauliui labai baisu pasidare, kad grasina pulti :D
Spėju nesitikėjai tokio kritimo Eur/usd?

#7 OFFLINE   Normalus

22 sausio 2012 - 07:38

Man juokingai atrodo jūsų komentarai jog Iranas yra tik juokdariai, nieko jie nepadarys, juos senai reikėjo į vietą pastatyti. Jūs patys suprantat ką kalbat iš viso? Jūs esate JAV propagandos aukos, jums įskiepyjo jog Iranas, Irakas, Afganistanas yra blogos valstybės, ten teroristai, t.t o jūs iki šiolei aklai tikite ir nesuprantat realiai kas vyksta. Didžiausi teroristai ir kenkėjai dabar yra JAV ir Izraelis, o jūs juos ir palaikot. Tai klausimas kas jūs per žmonės? Klausimas retorinis, kadangi atsakymas ir taip aiškus - silpnavaliai jūs ir naivus kaip maža mergaitė nesuprantanti kas yra melas. Kaip jūs galit dar komentuoti taip neigiamai ir aklai apie tas šalis kurios kovoja už savo nepriklausomybę kurios realiai neturi, kovoja ginklu kaip kovojo kažkada ir Lietuva? Užduokit sau klausimą - kodėl JAV kariai atėjo ir vis dar yra šiame žemyne? Pagelbėti ir kažką apsaugoti? Nejuokinkit tik žmonių, tai yra labai naivu ir vaikiška, nei jų kas prašė ten ateiti nei jie ten laukiami buvo kažkada...

Nenorėjau nieko įžeisti ar kaip nors išprovokuoti šiuo atsakymu, bet tylėti čia negalima kai jūsų nusistatymas yra visiškai klaidingas :unsure:

Šį pranešimą redagavo Normalus: 22 sausio 2012 - 07:40

#8 OFFLINE   kiladila

Administrator

• Registruoti
  • AkisAkisAkisAkis
  • 702 Pranešimai:
  • MiestasVilnius

22 sausio 2012 - 07:45

Rodyti pranešimąNormalus, 22 sausio 2012 - 07:38 , pasakė:

Man juokingai atrodo jūsų komentarai jog Iranas yra tik juokdariai, nieko jie nepadarys, juos senai reikėjo į vietą pastatyti. Jūs patys suprantat ką kalbat iš viso? Jūs esate JAV propagandos aukos, jums įskiepyjo jog Iranas, Irakas, Afganistanas yra blogos valstybės, ten teroristai, t.t o jūs iki šiolei aklai tikite ir nesuprantat realiai kas vyksta. Didžiausi teroristai ir kenkėjai dabar yra JAV ir Izraelis, o jūs juos ir palaikot. Tai klausimas kas jūs per žmonės? Klausimas retorinis, kadangi atsakymas ir taip aiškus - silpnavaliai jūs ir naivus kaip maža mergaitė nesuprantanti kas yra melas. Kaip jūs galit dar komentuoti taip neigiamai ir aklai apie tas šalis kurios kovoja už savo nepriklausomybę kurios realiai neturi, kovoja ginklu kaip kovojo kažkada ir Lietuva? Užduokit sau klausimą - kodėl JAV kariai atėjo ir vis dar yra šiame žemyne? Pagelbėti ir kažką apsaugoti? Nejuokinkit tik žmonių, tai yra labai naivu ir vaikiška, nei jų kas prašė ten ateiti nei jie ten laukiami buvo kažkada...

Nenorėjau nieko įžeisti ar kaip nors išprovokuoti šiuo atsakymu, bet tylėti čia negalima kai jūsų nusistatymas yra visiškai klaidingas :unsure:

O tu zinai kas bus jei musulmonai virsu paims? Is dvieju blogiu renkuosi mazesni, taip kad gal tu geriau zvelk placiau.

#9 OFFLINE   Normalus

22 sausio 2012 - 07:57

Rodyti pranešimąkiladila, 22 sausio 2012 - 07:45 , pasakė:

O tu zinai kas bus jei musulmonai virsu paims? Is dvieju blogiu renkuosi mazesni, taip kad gal tu geriau zvelk placiau.

Ir kas gi bus? Ogi nieko, ir niekas ten viršaus nebando imti, jie bando atsiimti ką pasiėmė kiti. Žvelgimas į JAV užpakalį tikrai nėra toliau nei aš žvelgiu...

#10 OFFLINE   kiladila

Administrator

• Registruoti
  • AkisAkisAkisAkis
  • 702 Pranešimai:
  • MiestasVilnius

22 sausio 2012 - 08:06

Rodyti pranešimąNormalus, 22 sausio 2012 - 07:57 , pasakė:

Ir kas gi bus? Ogi nieko, ir niekas ten viršaus nebando imti, jie bando atsiimti ką pasiėmė kiti. Žvelgimas į JAV užpakalį tikrai nėra toliau nei aš žvelgiu...

Na pasidomek kultura musulmonu ir atsakysi pats i savo klausyma, pradek nuo paprasciausiu kasdieniu dalyku.

#11 OFFLINE   Normalus

22 sausio 2012 - 08:08

Rodyti pranešimąkiladila, 22 sausio 2012 - 08:06 , pasakė:

Na pasidomek kultura musulmonu ir atsakysi pats i savo klausyma, pradek nuo paprasciausiu kasdieniu dalyku.

Prisijunk į skype pajungsiu tave su viena musulmonė, labai nori tokių žmonių pasiklausti ji apie jūsų nusistatymus...gal praregėsi, nieko juk neprarasi pasišnekėjęs, gyvena Jordanijoje

#12 OFFLINE   kiladila

Administrator

• Registruoti
  • AkisAkisAkisAkis
  • 702 Pranešimai:
  • MiestasVilnius

22 sausio 2012 - 08:10

Rodyti pranešimąNormalus, 22 sausio 2012 - 08:08 , pasakė:

Prisijunk į skype pajungsiu tave su viena musulmonė, labai nori tokių žmonių pasiklausti ji apie jūsų nusistatymus...gal praregėsi, nieko juk neprarasi pasišnekėjęs, gyvena Jordanijoje

As pakankamai zinau ir geru dalyku ir blogu. Ir zinau tikrai kad nenoreciau kad apskritai jie salia manes butu.

#13 OFFLINE   Normalus

22 sausio 2012 - 08:12

Rodyti pranešimąkiladila, 22 sausio 2012 - 08:10 , pasakė:

As pakankamai zinau ir geru dalyku ir blogu. Ir zinau tikrai kad nenoreciau kad apskritai jie salia manes butu.

Tai papasakok ką jie tau blogo padarė, kodėl tau jie nepatinka? Pats pasiklausiu jeigu jau pats nenori...o jeigu neturi nieko tai tokie pas tave ir argumentai

#14 OFFLINE   kiladila

Administrator

• Registruoti
  • AkisAkisAkisAkis
  • 702 Pranešimai:
  • MiestasVilnius

22 sausio 2012 - 08:27

Nebutinai turi ka nors man asmeniskai padaryti blogo. Tu beretes kartais nenesioji?

#15 OFFLINE   Normalus

22 sausio 2012 - 08:31

Rodyti pranešimąkiladila, 22 sausio 2012 - 08:27 , pasakė:

Nebutinai turi ka nors man asmeniskai padaryti blogo. Tu beretes kartais nenesioji?

Aišku viskas su tavimi, patarčiau tada iš viso nekomentuoti šia tema tau nes nežinai net už ką smerki ir nemėgsti jų. Pavadinai juos blogiu ir negali atsakyti kodėl taip manai, beretės nenešioju.

#16 OFFLINE   kiladila

Administrator

• Registruoti
  • AkisAkisAkisAkis
  • 702 Pranešimai:
  • MiestasVilnius

22 sausio 2012 - 08:34

Taigi pasakiau jau tau ar tu nesupranti, man kultura ju nepatinka, gyvenimo budas, istatymai. Tema isvis ne apie tai yra, manua tau delfyje reiktu komentarus rasyti ar siandien ne tavo pamaina? :D

#17 OFFLINE   Normalus

22 sausio 2012 - 08:44

Rodyti pranešimąkiladila, 22 sausio 2012 - 08:34 , pasakė:

Taigi pasakiau jau tau ar tu nesupranti, man kultura ju nepatinka, gyvenimo budas, istatymai. Tema isvis ne apie tai yra, manua tau delfyje reiktu komentarus rasyti ar siandien ne tavo pamaina? :D

Tu esi nevykelis, tiesiai šviesiai galiu pasakyti. Dėl kultūros ir gyvenimo būdo smerkti kitą tautą yra pats žemiausias taškas kur gali nusiristi po srūtų :) Kitos šalys pažiūrėjusios į mūsų įstatymus, gyvenimo būdą ir kultūrą irgi gali žiauriai neapsikesti bet tai neleidžia jiems teigti kad mes kažkokie teroristai ar blogiečiai, iškritai iš medžio tikriausiai kelis kartus. Nesinori net kalbėti su tokiais žmonėm kurių kultūrą kaip nebaigusio mokyklos vaiko. Get a life žmogau. Aš baigiu nes beprasmiška...

Šį pranešimą redagavo Normalus: 22 sausio 2012 - 08:45

#18 OFFLINE   kiladila

Administrator

• Registruoti
  • AkisAkisAkisAkis
  • 702 Pranešimai:
  • MiestasVilnius

23 sausio 2012 - 08:51

Rodyti pranešimąNormalus, 22 sausio 2012 - 08:44 , pasakė:

Tu esi nevykelis, tiesiai šviesiai galiu pasakyti. Dėl kultūros ir gyvenimo būdo smerkti kitą tautą yra pats žemiausias taškas kur gali nusiristi po srūtų :) Kitos šalys pažiūrėjusios į mūsų įstatymus, gyvenimo būdą ir kultūrą irgi gali žiauriai neapsikesti bet tai neleidžia jiems teigti kad mes kažkokie teroristai ar blogiečiai, iškritai iš medžio tikriausiai kelis kartus. Nesinori net kalbėti su tokiais žmonėm kurių kultūrą kaip nebaigusio mokyklos vaiko. Get a life žmogau. Aš baigiu nes beprasmiška...

Aš nevykėlis nes mano toks požiūris, o juokingiausia tai kad pats mane pavadinai nevykėliu dėl to kad nepatinka mano požiūris :)

P.S. kaip ir galima buvo tikėtis lėktuvnešis praplaukė per sąsiaurį ir Irano pažadas imtis veiksmų neišsipildė. http://www.delfi.lt/...i.d?id=54540145

#19 OFFLINE   QKR

Administracija

• Moderatoriai
  • 190 Pranešimai:
  • MiestasTelšiai

24 sausio 2012 - 04:15

http://www.diena.lt/...niu-karu-403929

Prasieda realybes šou.
Be to her virtues very kind, Be to her faults a little blind.

Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0